Home     EPDM Hechtlijm (op waterbasis) 5 liter
EPDM Hechtlijm (op waterbasis) 5 liter

EPDM Hechtlijm (op waterbasis) 5 liter


Aquagard vlakverklevingslijm geschikt tot 30m2 dakvlak

Aquagard EPDM Hechtlijm 5 liter.

Zeer gemakkelijk aan te brengen watergedragen enkelzijdige lijm om EPDM dakbedekking op een houten ondergrond te verlijmen.
Bij alle overige bouwmaterialen dient u deze lijm dubbelzijdig te gebruiken als een contactlijm.

Lijmverbruik op hout: 20m2 tot 30m2 dakvlak per 5 liter Hechtlijm. (bij volledige verlijming)
Lijmverbruik op overige materialen: 12,50m2 tot 15m2 dakvlak per 5 liter Hechtlijm. (bij volledige verlijming)5 sterren op basis van 3 reviews

5 stars

104.95

€ 74.95

Ruim op voorraad


Artikelcode: Hechtlijm 5L

EPDM Hechtlijm (op waterbasis) 5 liter


  • Productinformatie
  • Andere bekeken ook:
  • 3 Reviews

Aquagard EPDM Hechtlijm / Waterbased Bonding Adhesive 5 liter. (totaalgewicht 6kg)

Aquagard EPDM hecht lijm is een zeer hoogwaardige hittebestendige, vlakverklevingslijm op waterbasis (dus zonder oplosmiddelen!)
Deze hechtlijm is speciaal ontwikkeld voor enkelzijdige verlijming van EPDM dakbedekking op elk houten oppervlak / dakbeschot.
Bij enkelzijdige verlijming op hout, de EPDM dakbedekking direct plaatsen op de nog natte hechtlijm, op deze wijze kunt u de dakbedekking ook na plaatsing nog max. 30 minuten corrigeren, waardoor een volledige plooiloze en zeer eenvoudige plaatsing mogelijk is!

Ook geschikt voor alle in de bouw voorkomende materialen o.a. ongecacheerde en gecacheerde dak isolatie, metalen, beton en diverse kunststoffen.
Met deze materialen (anders dan hout) dient u de Aquagard EPDM hechtlijm dubbelzijdig als een contactlijm aan te brengen! (Met een houten dakbeschot kunt u de EPDM lijm enkelzijdig aanbrengen).

Bij de dakranden (rand/kimfixatie), adviseren wij altijd om Aquagard Spraybond+ spuitlijm dubbelzijdig te gebruiken ter breedte van totaal ongeveer 20 a 30cm. Zodat u de EPDM folie mooi strak in de hoek van de dakopstand en bovenrand bij de daktrim kunt verwerken. (Met 1 spuitbus van 750ml Spraybond+ kunt u ongeveer 12m1 dakrand dubbelzijdig verlijmen).

De grote voordelen van de Aquagard watergedragen hechtlijm zijn ondermeer:
Tot 50% minder lijmverbruik.
Bevat geen schadelijke stoffen.
Enkelzijdige applitatie op alle soorten hout.
Op hout altijd een volledig plooiloos en superstrak resultaat.
De EPDM dakbedekking is na plaatsing op hout namelijk nog tot 30 minuten corrigeerbaar!

Lijmverbruik op houten dakbeschot: 4 tot 6m2 dakvlak per liter EPDM lijm bij volledige verlijming. (enkelzijdige verlijming)
Lijmverbruik op alle overige materialen: 2,5 tot 3m2 dakvlak per liter bij volledige verlijming. (dubbelzijdige verlijming noodzakelijk)
Deze EPDM lijm kan enkelzijdig (op hout) en dubbelzijdig worden toegepast en door middel van een fijne vachtroller gelijkmatig worden aangebracht.

Let op:  PU "Bodemlijm" op basis van Polyurethanen hebben wij uit ons assortiment gehaald, PU bodemlijm is NIET geschikt voor EPDM dakbedekking. De lijmkracht en hittebestendigheid van PU bodemlijm is aanzienlijk lager gebleken.
Aquagard hittebestendige EPDM contactlijmen en Aquagard EPDM Hechtlijm op waterbasis, deze twee soorten EPDM lijm hebben een erg hoge hechtkracht en zijn zeer geschikt voor alle EPDM daktoepassingen.

Verwerkingstemperatuur    : +5 tot +40 graden
Temperatuurbestendigheid : -40 tot +100°C
Totaal verzendgewicht   : 6kg

Aquagard EPDM watergedragen hechtlijm / vlakverklevingslijm voor krachtige verlijmingen op elk soort ondergrond.

Als uitstekend alternatief bieden wij u tevens onze hittebestendige EPDM contactlijmen aan in erg handige spuitbussen van o.a. 750ml. Aquagard EPDM spuitlijm werkt bovendien ook zeer gemakkelijk, schoon en snel.

Aantal reviews: 3
Gemiddelde beoordeling: 5 stars

5 stars | 2017-03-31 | Theo Egberink

Heeelemaal goed!Ik heb eerder gewerkt met enkelzijdige PU lijm, maar de hechting van deze waterbasislijm is zeker 2x zo goed.
De EPDM dakbedekking is nog te verplaatsen na verlijming, dus je kan een heel strak dak maken zonder plooien!
Bovendien goeie prijzen en een snelle levering, groet Theo

4 stars | 2017-04-07 | Wim Janssen

OKSnelle levering en alles was goed verpakt, keurig

5 stars | 2017-04-19 | Peter Goeijers

Super lijmDeze hechtlijm op mijn houten veranda verwerkt is heel goed gelukt en ben zeer tevreden met het resultaat. Ik heb de rubber dakbedekking op het dak gelegd, voor de helft terug gevouwen en toen het dak ingesmeerd. hierna meteen de folie teruggeslagen op de lijm en alles vlak gemaakt met een harde bezem, toen de andere helft gedaan. Het is er strak opgekomen zeker ook omdat je de folie nog kan verplaatsen na het plaatsen. zeker een aanrader, Peter